Κατοικία στη Νέα Ερυθραία

 


Η κατοικία στη Νέα Ερυθραία σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική ομάδα της ACRM, με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας τετραμελής οικογένειας και να θέσει τον σύγχρονο τρόπο κατοίκησης σε άμεση επαφή με τη φύση. Η κατοικία εξωτερικά αναλύεται σε δύο επίπεδα ανάγνωσης, το επίπεδο των ελεύθερα τοποθετημένων υποστυλωμάτων και πέτρινων τοιχίων και το λευκό πρίσμα που ισορροπεί πάνω σε αυτά. Η διαφορετική προσέγγιση της υλικότητας των δύο επιπέδων αντικατοπτρίζει τον διαχωρισμό των λειτουργιών στο εσωτερικό της κατοικίας. Με αυτό τον τρόπο, στη στάθμη του ισογείου αναπτύσσονται οι κοινόχρηστοι χώροι, καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, με σαφή διάταξη, ώστε να υπάρχει από κάθε σημείο του εσωτερικού, θέα προς τον κήπο και εκτόνωση στους υπαίθριους διαμορφωμένους χώρους. Παράλληλα με το καθιστικό και την τραπεζαρία, εκτείνεται η γραμμική πισίνα, η οποία έρχεται να πλαισιώσει την υπαίθρια ζωή. Στο κέντρο της κατοικίας τοποθετείται η κατακόρυφη κλίμακα που οδηγεί στους ιδιωτικούς χώρους και κινείται παράλληλα με τον χώρο διπλού ύψους, προσφέροντας οπτική συνέχεια μεταξύ των δύο επιπέδων. Παρακολουθήστε το video με την παρουσίαση της κατοικίας εδώ: https://youtu.be/qWEnXcRy1t8

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: ACRM Design Team
Ομάδα Μελέτης: Γιώργος Παπάζογλου, Κέλλυ Βίδρου, Ισαβέλλα Βελισσαρίου
Τοποθεσία: Νέα Ερυθραία
Επιφάνεια: 230m2
3D Visualization: ACRM Design Team
Έτος Μελέτης: 2019
Έτος Κατασκευής: under construction