Επανάχρηση καταστήματος και μετατροπή σε κατοικία, Πετρούπολη

 


Ένα ισόγειο κατάστημα με πατάρι στην περιοχή της Πετρούπολης μετατρέπεται σε κατοικία δύο επιπέδων, ικανή να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας τετραμελής οικογένειας. Διατηρώντας το περίγραμμα του πρώην καταστήματος ως προς την κάτοψη και κρατώντας τα μεγάλα υαλοστάσια διπλού ύψους στις όψεις, η κατοικία αποκτά εντυπωσιακές διαστάσεις. Ο χώρος του καθιστικού ενοποιείται με την κουζίνα, την τραπεζαρία-νησίδα και τον κήπο, επιτρέποντας στις εκάστοτε λειτουργίες να συνυπάρχουν και να αλληλεπιδρούν, χωρίς να συγχέονται. Το πατάρι λειτουργεί ως ένα ενδιάμεσο φίλτρο μεταξύ του ανοιχτού κοινόχρηστου χώρου και της ιδιωτικής ζωής. Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση κατακόρυφων περσίδων σε παράταξη, σε χρώμα λευκό. Η μινιμαλιστική προσέγγιση υλικών και χρωμάτων, μαζί με τις καθαρές γραμμές των custom-made επίπλων, συνθέτουν την μορφολογία και την αισθητική της κατοικίας.

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: Αλέξανδρος Τσονίδης
Τοποθεσία: Πετρούπολη, Αθήνα
Επιφάνεια: 85sqm
Φωτογράφιση: Θανάσης Γάτος
Κατασκευή: ACRM S.A.
Project Management: ACRM S.A.
Έτος: 2019